השמת ילד במשפחת אומנה
תהליך ההשמה, בו הילד מגיע לבית המשפחה ושוהה שם בפועל, מורכב מכמה שלבים:
ראשית המשפחה, שקבלה רישיון כמשפחת אומנה, מגיעה למפגש בו היא שומעת על הילד, נחשפת לסיפור חייו ומבינה את צרכיו.
בשלב הבא, במידה והמשפחה מעוניינת להתקדם עם התהליך, היא מגיעה למפגש עם לשכת הרווחה, מרכז החירום וגורמים טיפוליים נוספים אשר רוצים להתרשם מהמשפחה ולהוסיף עוד מידע טרם קבלת ההחלטה הסופית.
לבסוף, במידה וכל הגורמים ממליצים להמשיך בתהליך ההשמה, יקבע תהליך היכרות בין הילד למשפחה עד למעבר שלו לבית האומנה.
שאלות ותשובות בנושא "השמת ילד באומנה"
תהליך ההשמה של הילד במשפחת האומנה הוא תהליך מורכב ונעשה בפיקוח ואישור מפקחת האומנה המחוזית של משרד הרווחה. חשוב לציין כי אנחנו עושים את כל המאמצים לבצע התאמה מיטבית בין הצרכים של הילד האומנה לכוחות ולרצונות המשפחה. משפחת האומנה יכולה לבקש להכניס לביתה ילד בגיל מסויים או ממין מסויים אך אנו נציע רק את הילדים שנמצא לנכון בהתאם לפרמטרים אלו.
לאחר שמתקבלת החלטה על הוצאת הילד מהבית (על ידי לשכת הרווחה באזור מגוריו), המידע אודותיו עובר למפקח האומנה המחוזי ומשם לארגוני האומנה שמחפשים עבורו משפחה מתאימה. כשנמצאה משפחה כזו, המשפחה מקבלת את כל המידע הרלוונטי על הילד, נפגשת עם לשכת הרווחה והגורמי טיפול שמכירים את הילד באופן אישית ורק אז מקבלת את ההחלטה האם היא מרגישה שתוכל לקבל את הילד לביתה. החלטה זו היא החלטה משמעותית ביותר ולכן אנו ממליצים להפעיל את הראש ואת הלב ולשאול את עצמכם האם תוכלו לפתוח את ליבכם ואת ביתכם לילד ולהיות שם עבורו כל עוד הוא זקוק לכם.
במקרים בהם סביבת המחייה של הילד/ה אינה בטוחה עבורו או שההורים אינם מסוגלים לטפל בילד/ה, מתקבלת החלטה על אומנה.