מהו משך זמן האומנה?

משך זמן האומנה / כמה זמן נמשכת אומנה?

אומנה לילד בהגדרתה היא פתרון זמני עד אשר הילד יוכל לחזור לבית הוריו.

לצערינו, מצב זה לא תמיד מתאפשר ולעיתים הילד לא יכול לחזור לבית הוריו וממשיך לשהות בבית משפחת האומנה.

לא ניתן לדעת מראש בוודאות מהו משך האומנה, אך בתחילת האומנה ניתן להעריך האם מדובר באומנה לטווח קצר– אומנה אשר תימשך בממוצע כשלוש שנים – או אומנה לטווח ארוך – אשר תמשך עד שהילד יגיע לגיל 18- אז הוא נהפך לבגיר והאומנה מסתיימת באופן רשמי.

שאלות ותשובות בנושא משך זמן האומנה

אומנה היא סידור זמני במהותו ולכן בתחילת האומנה, לעולם לא נוכל לדעת מתי היא תסתיים. ניתן להעריך בהתאם למצבם של ההורים הביולוגים של הילד כיום, היכולת והרצון שלהם להשתקם ובהתאם למצבו של הילד. במידה וילד האומנה חוזר להוריו, לרוב משך האומנה הממוצע יעמוד על שלוש שנים אך ישנם מקרים רבים, לצערינו, בהם ילד האומנה לא יכול לחזור לגור אצל הוריו ואז הוא נשאר בבית האומנה עד גיל 18, אז הוא מוגדר כבגיר והאומנה מסתיימת באופן רשמי. הילד והמשפחה כמובן יכולים להמשיך להתגורר יחד בהתאם לבחירתם.

 מי מחליט אם להאריך את משך זמן האומנה? אחת לשנה מתכנסת וועדת תכנון וטיפול בלשכת הרווחה בה משתתפים גורמי הטיפול, הורי האומנה, ההורים הביולוגים וארגון האומנה. מטרת הוועדה לבחון את מצב הילד באומנה, לשמוע את עמדת כל הגורמים ולקבל החלטה לגבי המשך שהותו של הילד באומנה. הדבר לרוב מגובה גם בהחלטת בית משפט.

ם

ישנם מקרים בהם הילד מופנה לאומנה עם אופר לאימוץ כלומר, הסידור מתחיל כאומנה אך במידה והילד מוגדר כבר אימוץ על ידי בית המשפט, משפחת האומנה תוכל לאמץ אותו. אין לדעת כמה זמן התהליך ימשך והאם הדבר יהיה אפשרי כיוון שמדובר בתהליך משפטי ארוך ומורכב. במידה ומשפחה מעונינית לעשות אומנה עם אופק לאימוץ, היא כמובן יכולה לבקש זאת אך עליה לקחת בחשבון כי מדובר במקרים לא שכיחים והיא עלולה לחכות זמן רב להשמה.